Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@16:42:24 GMT

راه پرداخت آسان و نیم بهای قبض آب

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۱۶۴۱۴

راه پرداخت آسان و نیم بهای قبض آب

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هر تهرانی در شبانه‌روز حدود ٢٢٠ لیتر آب مصرف می‌کند. اگر جمعیت ثابت تهران را ١٢,٥‌میلیون نفر درنظر بگیریم، روزانه در پایتخت ٢‌میلیارد و ٥٧٠‌میلیون لیتر آب مصرف می‌شود اما خیلی راحت می‌توان این میزان مصرف آب را به حدود نصف رساند و در واقع هزینه قبض آب‌تان را نصف کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک ضرب و تقسیم ساده نشان می‌دهد درصورتی که قیمت تمام‌شده هر مترمکعب آب را ٣‌هزار تومان درنظر بگیریم، روزانه چیزی حدود ٨‌میلیارد و ٢٥٠‌میلیون تومان هزینه آب شرب تهرانی‌ها می‌شود. حالا شرکت آب و فاضلاب تهران دست به کار شده و درحال طراحی سامانه‌ تجهیز خانگی به ابزارهای کاهنده مصرف آب است.

آن‌گونه که نوذری‌پور، معاون شرکت آب و فاضلاب تهران به می‌گوید: در این روش شرکت‌های تولیدکننده، تجهیزات لازم برای کاهش مصرف را در خانه‌های افراد نصب کرده و متقاضیان هزینه‌های لازم برای نصب را به صورت اقساطی همراه با قبوض ماهیانه خود پرداخت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: سوتی فاحش شرکت آب و فاضلاب ملایر در صدور قبض مشترکان + عکس

برای نصب و تأمین تجهیزات کاهنده مصرف آب ٣ درجه درنظر گرفته شده است. اگر کسی خواهان پرداخت هزینه کمتری است، می‌تواند تنها درخواست نصب پرلاتور (سرشیرهای کاهش مصرف آب) را ارایه دهد. این پرلاتور که در بازار حدود ٥‌هزار تومان به فروش می‌رسد، هزینه کمتر از ٣٠‌هزار تومان برای متقاضیان خواهد داشت. استفاده از این سرشیرهای مصرف آب درخانه‌های پایتخت تا ٣٠‌درصد کاهش می‌دهد.

اما هزینه برای کسانی که خواهان تعویض فلاش‌تانک‌ها و نصب شیرهای الکترونیکی (چشمی) هستند، به‌ مراتب بسیار بیشتر از این مقدار است. به گفته او، در این حالت میزان مصرف بین ٥٠ تا ٦٠‌درصد کاهش خواهد یافت.


برای ابزار کاهنده مصرف آب چقدرخرج کنیم؟

حالا شاید برای شما این سوال پیش‌ بیاید که استفاده از این تجهیزات جدای از اثر آن در کاهش بحران آب، از نظر اقتصادی چقدر برای شما مقرون به‌صرفه است. هرچند که معاون شرکت آب و فاضلاب تهران معتقد است؛ مادامی که آب یک کالای ارزان و بی‌ارزش از نظر اقتصادی است، استفاده از این تجهیزات هیچ جذابیتی برای مردم ندارد، اما برخی از کارشناسان بر این باورند که درصورت سرمایه‌گذاری در این بخش، سرمایه در کمتر از چندماه به شخص بازمی‌گردد.

فهمی کارشناس منابع آب وزارت نیرو در این‌باره می‌گوید: چنانچه خانواده‌ای حدود ١٠٠‌هزار تومان برای تجهیز شیرآلات منزل خود به ابزار کاهنده هزینه کند، این میزان هزینه در کمتر از ٤ماه به او برمی‌گردد. به گفته او، استفاده از این تجهیزات ساده میزان مصرف آب شرب در خانواده‌های ایرانی را بین ٥٠ تا ٧٠‌درصد کاهش داده و آب‌بهای پرداختی توسط مشترکان را به نصف و حتی کمتر کاهش می‌دهد. فهمی بر این باور است که منافع حاصل از صرفه‌جویی در مصرف آب به قدری است که حتی وزارت نیرو می‌تواند به‌عنوان متولی این بخش تجهیزات لازم را در اختیار مردم قرار داده و هزینه آن را به صورت اقساطی در قبوض آب از مردم دریافت کند. حتی به نظر من با توجه به بحران آبی که این روزها اقتصاد ایران با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند، اگر این تجهیزات به صورت رایگان هم توزیع شود، باز هم برای اقتصاد ایران می‌صرفد.

گفته‌های معاون آب و فاضلاب تهران نشان می‌دهد که فهمی چندان هم بیراه نمی‌گوید. «درحال حاضر قیمت تمام‌شده هر مترمکعب آن با احتساب هزینه‌های سرمایه‌گذاری (‌تصفیه‌خانه، مخازن و سدها) حدود ٣‌هزار تومان است اما آن‌چه که از مردم دریافت می‌شود، حدود ٤٠٠ تومان به ازای هر مترمکعب است. به گفته نوذری‌پور، قیمت تمام‌شده هر مترمکعب آب بدون هزینه سرمایه‌گذاری (تنها با احتساب هزینه تصفیه و نگهداری) حدود ١٢٠٠ تومان است که حتی در این شرایط هم مردم تنها ٣٠‌درصد آن را پرداخت می‌کنند.

جایزه به اسراف
او که از طرفداران واقعی‌شدن قیمت آب در ایران است، ادامه داد: امروز ما در کشور خود به اسراف و مصرف بیشتر جایزه می‌دهیم. کجای دنیا چنین روشی مرسوم است. حتی در کشورهایی که با بحران آب مواجه نیستند، مصرف آب کمتر از ایران است.

این کارشناس منابع آب بر این باور است یارانه‌ای که می‌تواند به ایجاد فرصت‌های شغلی یا ارتقای سطح آموزش یا بهداشت مردم اختصاص پیدا کند، اکنون به مصرف بیشتر آب و انرژی تعلق می‌گیرد. تداوم این رویه به مصلحت نیست. این روش غلطی است که یارانه به مصرف بیشتر تعلق بگیرد. فرضا، اگر شما در یک روز، دو مترمکعب آب بیشتری مصرف کنید، دولت حداقل دو‌هزار تومان برای این کار جایزه داده است. برای مثال، اگر مصرف‌کنندگان برای مصرف هر مترمکعب آب ٤٠٠ تا ٥٠٠ تومان پول می‌پردازند، هزینه تصفیه، انتقال و توزیع آن، ١٥٠٠ تومان برای هر مترمکعب است. منابعی هم که در بخش کشاورزی مصرف می‌شود، تقریبا رایگان است؛ نتیجه اختصاص این میزان یارانه آن است که ایران اکنون در شمار پرمصرف‌ترین‌های جهان قرار گرفته است.

چند‌ درصد مردمالگوی مصرف را رعایت می‌کنند
فهمی، کارشناس منابع آب وزارت نیرو در حالی معتقد است که میزان مصرف در میان ایرانیان در بخش‌های مختلف (صنعتی، کشاورزی و مردم) بدون توجه به بحران آبی در ایران صورت می‌گیرد که بر اساس آمار ارایه‌شده از مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ٧٦,٥‌درصد مشترکان شهری الگوی مصرف آب را رعایت می‌کنند.

آن‌گونه که آمارها نشان می‌دهد مصرف ٧٦,٥‌درصد جامعه شهری کمتر از الگوی مصرف یعنی کمتر از ٢٠ مترمکعب در هر دوره مصرف می‌کنند؛ ٢٦‌درصد از این مشترکان بین ٢٠ تا ٤٠ مترمکعب مصرف دارند و ١.٩‌درصد از مشترکان نیز بیش از ٤٠ مترمکعب آب در هر دوره مصرف می‌کنند. بررسی‌ها حاکی از آن است که مصرف ٥٢.٤‌درصد از مشترکان روستایی مطابق با الگوی مصرف است؛ یعنی کمتر از ١٥ مترمکعب مصرف می‌کنند؛ ٣٢.٥‌درصد بین ١٥ تا ٣٠ مترمکعب و ٣١‌درصد نیز بیش از ٣٠ مترمکعب آب مصرف می‌کنند.

بی‌تردید در شرایطی که ٩٤‌درصد جمعیت ایران در مناطقی ساکن هستند که با بحران آبی مواجه هستند، اهمیت توجه به روش‌های کاهش مصرف آب رادو چندان می‌کند.

هر دستگاه کولر آب یک نفر را می‌بلعد
شاید بد نباشد که بدانید هر دستگاه کولر آبی روزانه تا ٢٠٠ لیتر آب مصرف می‌کند که این میزان از استاندارد مصرف روزانه یک فرد ایرانی نیز بیشتر است. بنابراین می‌توان فرض کرد که هر خانوار (به‌طور متوسط چهار نفره) در صورتی که از یک کولر آبی استفاده کند، گویی یک نفر به سرانه افراد افزوده شده است. نشتی کولرها و تنظیم‌نبودن شناور آنها موجب هدررفت آب می‌شود؛ بنابراین در ابتدای فصل گرما کولرها باید سرویس شوند و از نشتی‌های شیر تأمین آب کولر، شیلنگ و اتصال‌های مربوط جلوگیری شود. آن‌گونه که کردوانی می‌گوید، مسئولان می‌توانند با آموزش‌دادن روش‌های مدیریت مصرف و راهکارهای ساده‌ای همچون استفاده از دوش‌ها و شیر‌های کم‌مصرف، مصرف آب را به میزان قابل توجهی کاهش دهند.

منبع: روزنامه شهروند

انتهای پیام/

 ابزار کاهنده مصرف به کمک خانواده ها می‌آید

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها بحران آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۱۶۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۳۸ میلیارد تومان پاداش به مشترکین کم‌مصرف قزوین

سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین گفت:در سال گذشته ۳۸ میلیارد تومان پاداش در بخش خانگی و در صورت حساب‌ها اعمال شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، یوسف اینانلو سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین با ارائه گزارشی به روند مدیریت مصرف و استفاده از کنتورهای هوشمند، میزان پرداخت پاداش به مشترکان کم مصرف پرداخت و بر ضرورت همکاری مشترکین در پیک تابستان تاکید کرد.

وی در این خصوص اظهار کرد: از آنجا که لازم است میزان مصرف مشترکان رصد شود و پایش هم صورت گیرد و اطلاعات لازم بدقت به مشترکین اعلام شود در استان قزوین نیز نصب کنتورهای هوشمند با روند مناسبی ادامه دارد.

این مسئول افزود: در حال حاضر میزان پیک مصرف برق در استان 800 مگاوات است که در این راستا با نصب بیش از 28 هزار کنتور هوشمند حدود 60 درصد مشترکین با مصرفی معادل 500 مگاوات تحت پوشش کنتور هوشمند قرار دارند و این روند ادامه دارد.

سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین بیان کرد: با نصب حدود 30 هزار دستگاه کنتور هوشمند در استان تلاش می کنیم تا شروع اوج مصرف بتوانیم حدود 75 درصد مشترکین را تحت پوشش این کنتورها قرار دهیم.

اینانلو یادآور شد: از سال گذشته کلیه مشترکین جدید با نصب کنتورهای هوشمند «فهام» تحت پوشش این طرح قرار گرفته اند و مصرف آنها پایش شده و قابل کنترل است و تمامی نهادها و دستگاههای اجرایی و عمومی هم به کنتورهای هوشمند مجهز شده اند و مصارف آنها نیز پایش می شود.

وی اضافه کرد: هیئت دولت از مسئولان ادارات خواسته که مصرف خود را کنترل و مدیریت کنند و در این زمینه نیز مصوبه هیئت دولت در خصوص تغییر ساعات اداری در دستور کار است و به احتمال زیاد از 15 خرداد ماه ساعات کار ادارات دولتی تغییر خواهد کرد تا از روشنایی طبیعی روز بیشتر استفاده شود که این کار در مدیریت مصرف و صرفه جویی برق تاثیر زیادی دارد.

این مسئول در خصوص نحوه کاهش مصرف و تاثیر کنتورهای هوشمند در مدیریت مصرف برق گفت: تعرفه های برق برای مشترکین به روش های مختلفی اعمال می شود که برخی دستگاههای دولتی که شامل فعالیت های عمومی هستند( مراکز درمانی استثناء هستند) در ساعات اداری باید مصرف خود را حداقل 30 درصد و در خارج از ساعات اداری به 60 درصد کاهش دهند که با بهره گیری از کنتورهای هوشمند این وضعیت مدیریت می شود.

سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین خاطرنشان کرد: در بخش صنایع استان که تعداد آنها قابل توجه است با این رصد باید حدود 20 تا 30 درصد مصرف کاهش یابد و هفته ای یک روز جابحایی بار انجام شود و به جای آن در روز تعطیل و جمعه کار کنند تا تولید هم تداوم یابد.

وی عنوان کرد: در بخش کشاورزی با توجه به پروانه هایی که از سوی شرکت آب منطقه ای صادر شده عملا باید روزانه 5 ساعت همکاری صورت گیرد و در بخش تجاری و اصناف در ساعات میانه روز که این واحدها عملا کارکرد زیادی ندارند مدیریت مصرف اعمال شود.

اینانلو گفت: در استان قزوین معمولا کسبه و اصناف از ساعات 13 تا 16 تعطیل هستند و فعالیت نمی‌کنند که در این بخش هم با استفاده از کنتورهای هوشمند باید صرفه جویی صورت گیرد تا در بخش های دیگر بتوانیم نیازها را تامین کنیم.

سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین در خصوص مشترکان خانگی هم اذعان کرد: مشترکین خانگی از نظر زمانی به دو دوره تقسیم شده‌اند و در ماه‌های گرم سال و غیر گرم سال برنامه‌ریزی کرده‌ایم که برای ماه‌های گرم سال شامل «خرداد، تیر، مرداد و شهریور» از مشترکین درخواست می کنیم که الگوی مصرف را رعایت کنند و در این چهار ماه میزان مصرف ماهیانه هر مشترک بر اساس الگوی مصرف ماهیانه 300 کیلو وات ساعت و در ایام غیر گرم سال که هشت ماه می شود الگوی مصرف مشترکین خانگی 200 کیلو وات ساعت می باشد.

وی اضافه کرد: عملا برای مشترکین خانگی در ایام گرم سال با توجه به این که از وسایل سرمایشی استفاده می کنند، الگوی مصرف 50 درصد افزایش پیدا می کند و از 200 کیلو وات به 300 کیلو وات ساعت در ماه می رسد.

این مسئول افزود: خوشبختانه مردم استان قزوین سال گذشته 83 درصد از مشترکین خانگی الگوی مصرف را رعایت کردند که رقم قابل توجهی است و امیدواریم این میزان امسال بیشتر شود.

اینانلو گفت: برای مشترکین پرمصرف محاسبه نرخ قیمتی به صورت تصاعدی خواهد بود و در پله‌های بالای 750 کیلووات ساعت که در استان ما هم به ندرت از این نوع مشترکان داریم قرار است افزایش قیمت قابل توجهی صورت گیرد.

سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین ادامه داد: مشترکینی که به هر صورت کاهش مصرف داشتند مشمول طرح‌های بخشودگی و پاداش شدند و برای مشترکان مختلف برنامه‌های مختلفی در نظر گرفته شده است.

وی تصریح کرد: مشترکان اداری حتما رصد خواهند شد که کاهش مصرف را داشته باشند و با مشترکان صنعتی هم برای تعطیل در یک روز وسط هفته هماهنگ خواهد شد که بجای آن روز جمعه کار کنند و برای مشترکان تجاری هم در ساعات میانه روز برای مدیریت مصرف هماهنگ می شود.

اینانلو همچنین عنوان کرد: سال گذشته کسانی که صرفه جویی کردند و کاهش مصرف داشتند، مشمول پاداش نقدی و بخشودگی شدند که مبالغ قابل توجهی پاداش همکاری دریافت کردند.

سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین یادآور شد: در سال‌های قبل پاداش به افرادی که مصرف متعادلی داشتند پرداخت می‌شد و به همه گروهها تعلق گرفت و هر گروهی که صرفه جویی می کرد و نسبت به سال قبل مصرف کمتری داشت اعمال می شد به طوری که برای برخی مشترکین تا دو هزار تومان برای هر کیلو وات ساعت، پاداش صرفه جویی پرداخت شد.

وی گفت: این پاداش ها در حالی اعمال شد که میانگین نرخ مصرف 100 تومان برای هر کیلو وات بود و ما 20 برابر تعرفه ها، به کم مصرف ها پاداش دادیم که در استان قزوین برخی مشترکین خوش مصرف بعنوان بستانکار در قبض ها اعمال شدند و از هزینه آنها کسر کردیم و بسیاری از پرداخت هزینه برق معاف شدند و پرداختشان صفر بود.

اینانلو در پایان اذعان کرد: دسال گذشته 38 میلیارد تومان پاداش در بخش خانگی و در صورت حساب ها اعمال شد که قابل توجه بود و ما به وعده خود عمل کردیم و پاداش خوبی داده شد.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • افزایش ۴ میلیارد مترمکعبی تولید گاز پارس جنوبی با کاهش دوره تعمیرات اساسی 
  • پرداخت ۳۸ میلیارد تومان پاداش به مشترکین کم‌مصرف قزوین
  • پرداخت ۱۰ روبلی تجار برای کد استاندارد صادرات کالا به اوراسیا
  • آورد آب سد دز خوزستان در حد سیلاب نیست
  • وضعیت سد دز استان خوزستان عادی است
  • وضعیت سد دز عادی است
  • مردم ۷۰ درصد هزینه‌های آزمایشگاهی را از جیب پرداخت می‌کنند
  • تورم آلمان دوباره افزایش یافت
  • پیوستن اداره‌های دولتی پایتخت به پویش کاهش مصرف آب
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده